25 Eylül 2008 Perşembe

ÖRTÜ İÇİN ŞEFFAF PLASTİK-MİKA-

Arıcı bloglarında gördüğümüz şeffaf mikalardan, kovan örtüsü olarak kullanmak için 6 adet edindim.Uzun süredir örtü olarak cam kullanmayı düşünüyordum. Fakat, camın soğuk olacağını düşünerek bunu denemedim. Şimdi ise 6 adet mikayı kovanlara verdim.Bakalım kışın verim nasıl olacak. Mika o kadar soğuk değil. En önemliside baharda bölgemizde nem çok oluyor. Nemli havalarda bakalım kovan içi rutubet nasıl olacak?
Ama şimdiden arıları şeffaf mika ile izlemek çok zevkli. Işığa karşıda refleks göstermediler. Normal kovan içi yaşamlarını sürdürüyorlar.






7 yorum:

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Sayın öğretmenim çok güzel olmuş uzun zamandır bende düşünüyorum fakat bulamadım ne tür yerden edindiniz yazarsanız memnun olurum işlerinizde başarılar dilerim.

Hasan ÇINARLIK dedi ki...

Sayın Halil İbrahim abi,
mikaları İstanbul'dan bir yakınıma getirdim.
Satış yeri hakkında bilgim yok, ama isterseniz adresini bulabilirim.Ayrıca 6 kovan için 35 ytl ödedim.
Sizede çalışmalarınızda başarılar ...

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Siz öğretmenler'imi büyük önderimiz Atatürk'ün armağanı ve cumhuriyet'imizin güzide birer yansıtıcı olarak görüyorum.Onun için sizi eyer üzer,yormassa buradan adrese ulaşıp yazabilirseniz memnun olurum.

ariciahmet dedi ki...

hocam ben çok ince ve kısmen saydam olan patatıs çuvallarından kovan üstüne konan şerbetlıklerin altına koydum sorun o koyduğum arılar çok hirçin saldırgan oldu tesaduf olabilir sizde bir o yönden gözlemleyin.

Hasan ÇINARLIK dedi ki...

Mika alabileceğimiz adres:
Birnur Cam
tel:0212 293 60 48
0212 243 20 00
Tünel Cad. Medrese Sk. No:25
Karaköy/ İST

mustafa aksungur Eğitimci - blog yazarı dedi ki...

hasan öğretmenim meraba;
bu örtülerden ben de düşünmekte idim.
blogda yazmanız iyi oldu.
teşekkürler.
kolay gelsin derim.

Adsız dedi ki...

merhaba ben konyadan mustafa ben mika işleri yapmaktayım sizin bahsettiğiniz olay ilgimi cekti mika yı tam olarak nerede kulanıyorsunuz. beni numaram tel:0533 426 06 29 ararsanız size yardımcı olabilirim şididen tşk.